Scrisu-i parfumul de mosc, scrisu-i legănul plin de emoţii, scrisu-i un roi de fluturi ce îşi zbat trăirile în adâncul existenţei mele.

miercuri, 27 februarie 2013

Psihologia sufletului în viață.

                                                                            Trăiește
Lasă vorbele în uitarea pietrelor țesute pe drumul oglindit de ieri și de azi ,trăiește glazura sufletului ca niciodată acum și în secunda următoare.E un abur scufundat în amintirile acelea ,e nevoia ,e disperare, sunt cuvintele ce îți tot vâjâie și ti se cuprind de partea centrală a urechi stângi ... e un ieri și un astăzi ,suntem noi cei de acum ,cei prăfuiți ,cei desculți de nodul copilăriei ,suntem cerșetori de viață ,să trăim.
În agitația materială ne ducem traiul de zi cu zi doar cu dorința pentru mai mult ,pentru un imens teanc de "comori goale și nevaloroase".Ne sprijinim în nămolul lor până o să ne cuprindă întreg colțul ,acel mic colț ce a mai rămas din el,chircit pentru al atinge din nou,pentru al trezi ,al savura plin de viață nu de supraviețuire.
Se lasă liniștea și el încă e târât spre uitare ,o să devină din ce în ce mai mic până când nu o să mai rămână  decât un fir transparent ,atât de transparent încât o să se vadă și oasele despicate,coloana ce susține radical trupul slăbit de consecința plăcintei materiale.E încă aici așteptând să iei mâna și să-l scoți afară, să-l umpli cu viață ,cu adevarata ta viață.Să trăiești fără să intrebi "de ce ?" să nu te târăști prin zile ,să nu supraviețuiești ...să trăiești viața cu sufletul nu cu dorința pentru mai mult.

O să fie un ieri și un astăzi ,o prăpastie ,o pungă cu bani ,rutina vieții mohorâte ,mai mult până o sa-ți iasă pe gură ,e atât de simplu să trăiești doar cu sufletul.

16 comentarii:

  1. Să fi tot mai sus astă e scopul celor mai multți oameni. Nu contează dacă se calcă peste cadavre, ba din contră începe să devină o modă.
    Oameni care trăiesc cu sufletul? Sunt tot mai rari...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oameni care nu traiesc cu sufletul...doar supravietuiesc de pe-o zi pe alta,material si din dorinta pentru mai mult.

      Ștergere
  2. Banii au distrus suflete, sentimente si oameni. Ce sa mai spunem despre oameni, cand ei au ajuns sa se vanda pentru bani? si aici vorbesc la propriu.
    Pacat. Sufletul paleste in fata statutului financiar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi fost bine sa putem supravietui si fara ei :) insa doar strictul necesar este de ajuns ,pentru alti insa nu.Pentru ei sufletul incet ,incet dispare.

      Ștergere
  3. parerea mea este ca bogatii uita sa se bucure de lucrurile care sunt foloase sufletului,datorita stresului si a incordarii in care traiesc pentru a face acei bani multi pe care ii au,cat si a faptului ca pentru ei "bucuria" este obtinuta pe pan material. prefera sa se lafaie in bani decat sa-si caute foloase sufletului iar de multe ori,isi lasa partenerul de viata sa se simta in inferioritate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e,si la un moment dat vor ajunge la adancimea prapastiei ,vor incerca sa-si recupereze sufletul si poate nu-l vor mai gasi ,trebuie sa sape mult ca sa-l gaseasca ,sa-l salveze ...odata pierdut nu e usor sa-l readuci.

      Ștergere
  4. Mi se pare mie sau e o postare cam trista?
    Sper ca nu esti trista. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu sunt trista chiar deloc :) trist e faptul ca majoritatea oamenilor in ziua de astazi numai traiesc in adevaratul sens al cuvantului doar supravietuiesc ,mare pacat ei pun valoare pe niste lucruri care nu sunt de valoare defapt.

      Ștergere
  5. De Martisor, iti doresc o primavara minunata, cu multe zile insorite, parfum de flori si multa verdeata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc foarte mult! :) asemenea si tie iti doresc. :*

      Ștergere
  6. Lucruri de nepreţuit au devenit dorinţe de nestăpânit!Nu ne mai mulţumeşte nimic...
    De o primăvară liniştită să ai parte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vrem mult si de aceea nu se multumeste,dar putinul ajunge!
      Multumesc din suflet si tie iti doresc la fel. :)

      Ștergere
  7. Se spune ca fiecare maine poate fi mai bun ca azi...
    O primavara frumoasa,cu plimbari pe la munte iti doresc!:)):*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este!
      Haha tare as vrea sa fie asa. :)) O primavara cat mai frumoasa si tie! :*

      Ștergere

Primesc ce sufletul îţi cântă ...

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic